Oğul Balı
Oğul balı, arıcılıkta bir arı kolonisi tarafından doğal olarak üretilen ve eski kovanlarından ayrılarak yeni bir koloni oluşturmak üzere hareket eden arıların (oğul arıları) yaptığı baldır.
Doğal ve Saf: Oğul balı, doğrudan doğal süreçlerle üretildiği için katkısız ve oldukça saf bir bal dır.
Oğul balı, genellikle yüksek kaliteli ve aromatik bir baldır. Ancak, balın tadı ve kalitesi, arıların bulunduğu bölgenin bitki örtüsüne bağlıdır.
Oğul arıları, yeni yuvalarına taşındıklarında bal üretimlerine hemen başlarlar. Bu süreçte, eski kovanlarından getirdikleri bal ve polenleri de kullanabilirler.
Oğul balı genellikle sınırlı miktarda üretilir, bu da onu özel ve kıymetli hale getirir.