Yörükçayır organik çiçek balı, organik tarım standartlarına göre, Mersin / Toros dağları / Erdemli bölgesi / Eğriçayır yaylasında Şahbaz Çay tarafından üretilmiş bir bal türüdür. Yüksek kesimde doğada çeşitli çiçeklerin nektarlarından arılar tarafından toplanarak elde edilir. Organik olarak sertifikalandırılmış olması, balın üretim sürecinin herhangi bir kimyasal katkı maddesi veya pestisit kullanılmadan, doğaya zarar vermeden gerçekleştirildiği anlamına gelir. Bu balın özellikleri arasında, katkısız olması, yoğun bir aromaya sahip olması ve genellikle doğal bir tat sunması bulunur.
Organik çiçek balı üretiminde, arı kovanlarının doğal yaşam alanlarına yakın konumlandırılması önemlidir. Arılar, çevredeki çiçeklerin nektarını toplayarak bal üretir ve bu süreçte çevrede kimyasal tarım ilaçları veya kirleticilere maruz kalmazlar. Ayrıca, organik bal üretiminde arı kovanlarına sentetik kimyasallar ya da antibiyotikler uygulanmaz.
Yorum bulunamadı